Sint Willibrordus

Sint Willibrordus ligt ten noordwesten van Willemstad en is alleen bereikbaar via de weg naar Westpunt. Het dorp heeft naast een mooie kerk ook een landhuis met uitzicht op de vroegere zoutpannen en mooie stranden.

De zoutpannen waren vroeger onderdeel van de plantages Zevenbergen en Jan Kock. De belangrijkste reden voor de West Indische Compagnie om Curaçao te veroveren was destijds het zout van Bonaire en Curaçao. Bij het dorp St. Willibrordus krijgt u een indruk van de werking van de zoutpannen. Langs het gebied loopt nu een mooi wandelpad waarbij u van een ruime afstand de in dit gebied foeragerende flamingo kolonies kunt bewonderen.

Landhuis Jan Kock

Dit huis is het oudste landhuis van Curaçao en er wordt gezegd dat het hier spookt. Vanaf het terras van dit fraai gerestaureerde landhuis heeft de bezoeker een mooi uitzicht over de zoutpannen en de daar verblijvende roze flamingo's.

Stranden

In de buurt van St. Willibrordus liggen enkele zeer populaire stranden zoals Draaibootbaai, Playa Porto Marie en Playa Kas Abao. De lange, brede witte stranden hebben goede faciliteiten en volop parkeergelegenheid. Omdat de zee niet snel diep wordt is het strand ook geschikt voor gezinnen met kleine kinderen.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Curaçao:

Foto’s van Sint Willibrordus

Ligging