Bezienswaardigheden op Curaçao

Curaçao heeft natuurparken, grotten, musea en het veelzijdige stadsdistrict Willemstad. Neem een voorproefje en bekijk de voornaamste bezienswaardigheden op Curaçao.

Historisch Centrum Willemstad

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het Stadsdistrict Willemstad is vooral interessant door de wijken Punda en Otrabande waar zich op een kleine oppervlakte een flink aantal musea, historische woningen en gebouwen bevinden.

Lees meer over Historisch Centrum Willemstad

Musea

Bron: Lswarte, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

In Willemstad is een scala van musea te bezichtigen. Deze zijn veelal in gerestaureerde historische panden gevestigd. Een aantal musea is door vermogende families opgericht

Lees meer over Musea

Natuurparken

Bron: Lswarte, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Verspreid over het eiland zijn vele natuurparken te vinden. In het noorden ligt Nationaal Park Christoffel, het grootste natuurgebied, dat is ontstaan door samenvoeging van oude plantages

Lees meer over Natuurparken

National Park Den Dunki

Bron: Ivo Jansch

Het Nationale Park 'Den Dunki' ligt aan de oostkant van Curaçao in Zuurzak nabij de zoutpannen van Jan Thiel. Op deze historische buitenplaats kunt u een ontspannen middag doorbrengen.

Lees meer over National Park Den Dunki

Hato Grotten

Bron: cphoffman42

De vlakte van Hato strekt zich zo’n 20 kilometer uit langs de (noord)oostkust van het eiland. Het is een woestijnachtige, vlakke landstrook, pal aan zee, waar ook het vliegveld Hato Int. Airport op ligt.

Lees meer over Hato Grotten

Gemengde pareltjes

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Curaçao zijn vele kleine bezienswaardigheden die de moeite van een bezoek waard zijn zoals de distilleerderij van ‘Blue Curaçao’ en een particuliere kruidentuin. Vlak bij Curaçao ligt nog zo’n pareltje.

Lees meer over Gemengde pareltjes

Kleine juwelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Curaçao zijn vele kleine bezienswaardigheden die de moeite van een bezoekje waard zijn zoals de Tafelberg, de drie heuvelspitsen van de Drie Gebroeders en een flamingokolonie.

Lees meer over Kleine juwelen