Vliegreis en tijd

Op ruim 8000 kilometer van Europa ligt het idyllische eiland Curaçao met een onmiskenbaar Nederlands tintje. De enige manier om vanuit Europa direct op Curaçao te komen is per vliegtuig.

Reistijd

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanuit het Europese vasteland zijn dagelijks directe vliegverbindingen met Curaçao. De vliegduur vanuit Nederland naar Curaçao bedraagt circa 9 uur.

Vliegveld

Bron: Andre Engels, CC-BY-2.0, Wikimedia Commons

Hato International Airport ligt op 12 km afstand van de hoofdstad Willemstad. Het is geschikt voor de grootste vliegtuigen. Hato International Airport is een druk tussenstation voor regionaal-, en internationaal transport.

Vluchten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Dagelijks vliegt een aantal maatschappijen vanuit Amsterdam en Brussel naar Curaçao. Ook in Keulen kunt u instappen.

Tijdsverschil

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tijdens de wintertijd is het 5 uur vroeger en in de zomertijd 6 uur vroeger dan in Nederland en het vasteland van Europa.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Reisdocumenten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Voor de reis naar Curaçao heeft u een geldig paspoort nodig. Bovendien dient u in het bezit te zijn van een retourticket of een ticket voor een doorgaande vlucht. Het verblijf mag ten hoogste 3 maanden duren. Dit kunt u eenmalig met 3 maanden verlengen. Net als in Nederland geldt op het eiland een identificatieplicht. U moet zich op verzoek van het bevoegd gezag altijd kunnen legitimeren.

Curaçao maakt deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden. Op het eiland is geen ambassade en/of consulaat. Het Antillenhuis te Den Haag (070-3066111) behartigt de algemene belangen van Curaçaoënaars in Nederland en vervult ook een aantal consulaire taken. Wanneer u een reisdocument kwijtraakt kunt u hier terecht.

Bagage

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op een economy class vlucht naar Curaçao mag in het algemeen per persoon (ouder dan twee jaar) maximaal één koffer van 20 kilo of 30 kg meegenomen worden. Het gewicht verschilt per maatschappij. Verder zijn 2 stuks handbagage van maximaal 5 kg toegestaan die niet groter mogen zijn dan 40x30x12 cm³. Sommige luchtvaartmaatschappijen hebben andere voorwaarden, dus check dit vooraf.

In verband met de veiligheidmaatregelen gelden voor de bagage strenge regels. In de handbagage mag u bijvoorbeeld geen (zak)messen of meer dan een bepaalde hoeveelheid vloeistoffen (shampoo e.d.) meenemen. Op de site van Schiphol Amsterdam worden de actuele voorschriften duidelijk opgesomd. Deze voorschriften zijn voor alle luchthavens hetzelfde.

Bij terugkomst in Nederland krijgt u op Schiphol te maken met 100% controle van uw koffer en handbagage die drugssmokkel vanuit de ABC-eilanden een halt toe te moet roepen. Dit zorgt geregeld voor extra oponthoud.