Eten en drinken op Curaçao

De verschillen tussen de Caribische-, en Europese keuken zijn erg groot. Op Curaçao eet men rijst met gekookte of gebakken funchi (maïsmeel). Zeer geliefd is funchi kun piska, maïsmeel met vis en kruiden.

Keuken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De keuken van Curaçao is het resultaat van de smeltkroes van verschillende culturen en volken. De eilandbewoner zal u graag informeren over zijn of haar favoriete restaurant, want eten is een nationale liefhebberij. Men eet vaak buitenshuis en haalt nog vaker een maaltijd bij een plaatselijke Chinees of restaurant.

Curaçaoënaars eten graag okrasoep met gezouten vlees, varkensstaart, garnalen, vis en schelpdieren. Het is een smakelijke gerecht dat, vermoedelijk door het slijmerige aspect, bij toeristen niet erg geliefd is. Echte specialiteiten zijn verder Sopi Mondogo (ingewandensoep), funchi kun piska (maïs-visgerecht) en de Pan Bati een soort pannenkoek van maïs die bij de warme maaltijd wordt gegeten. Het bijgerecht zijn gebakken banaan met sla, tomaten of komkommer. Als snack eet men een Pastechi, een ‘deegpasteitje’ gevuld met vlees, vis of kaas.

Eetgewoonten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Curaçao heeft een grote verscheidenheid aan top-, en middenklasse restaurants die zich hebben aangepast aan praktisch alle internationale eetgewoonten. De Aziatische keuken is ruim vertegenwoordigd met Indonesische, Chinese, Indiase, Japanse en Thaise restaurants.

Goedkoop eet u in De Snek, een lokale snackbar of in de kleine Chinese restaurants. Omdat de Chinezen zich hebben aangepast aan de lokale smaak, wordt hier anders gekookt dan u in Nederland gewend bent. Natuurlijk zijn de Amerikaanse Fast Food Ketens op Curaçao ruim vertegenwoordigd. Na elf uur ’s avonds kunt u terecht bij de Truk'í Pan. Deze broodstalletjes op wielen staan op strategische plaatsen om een broodje lomito (ossenhaas), stoba (stoofvlees) of een sateetje te serveren.

Supermarkten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Curaçao zijn naast tientallen grote supermarkten, in de toeristencentra ook de kleinere ‘Supers en minimarkten' te vinden. Zij zijn goed gevuld met een grote verscheidenheid aan lokale en internationale producten.

Nederlandse producten zijn vaak tientallen procenten duurder dan in Nederland. Vlees uit Argentinië of Brazilië is daarentegen veel goedkoper. Buiten de grotere plaatsen en op het platteland van Curaçao zijn vooral de lokale Mangusa en Bon Bini supermarkten erg populair. De dagelijkse boodschappen en in wisselende mate ook drogisterijartikelen, strand-/zwembenodigdheden en souvenirs zijn hier verkrijgbaar.

In Willemstad, (vooral de wijken Punda en Otrabanda), Sint Willibrordus en Barber is het grootste winkelaanbod, dat echter vrij eenvormig is. Prijsvergelijking loont de moeite. Op lokale markten en op de drijvende markt van Willemstad is de variatie groter en valt (op fruit, vis en souvenirs) af te dingen. Check de dagen en tijden wanneer u hier terecht kunt.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Restaurants

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Curaçao biedt een breed scala aan restaurants, cafés, bars en gezellige terrasjes aan pittoreske boulevards of dorpspleinen. Naast de autochtone visserskroegjes vindt u hier gewilde restaurants met veelal een Aziatische maar ook de Europese keukens. De restaurants in de grote hotels hebben meestal een internationale kaart en organiseren speciale lunches en diners.

In het binnenland van Curaçao kunt u in kleine streekrestaurants of op de kade van vissersdorpjes lokale gerechten als stoofschotel met geitenvlees, leguanensoep, okrasoep of ingewandensoep proeven. De prijzen zijn vaak redelijk en de porties royaal.

Drinkwater

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het leidingwater op Curaçao wordt gedestilleerd uit zeewater en is van uitstekende kwaliteit, volkomen veilig maar zeer kostbaar. Men stelt het op prijs als u het niet verspilt.