Historisch Centrum Willemstad

Het Stadsdistrict Willemstad is vooral interessant door de wijken Punda en Otrabande waar zich op een kleine oppervlakte een flink aantal musea, historische woningen en gebouwen bevinden.

Willemstad wordt wegens de "Hollandse" architectuur ook wel het Amsterdam van het westelijk halfrond genoemd. De bijzondere koloniale architectuur kenmerkt zich vooral door de fraaie, pastelkleurige, Oudhollandse Koopmanshuizen. De stad is één grote bezienswaardigheid en mede daarom zijn het stadscentrum en de wijken Otrobanda en Punda, in 1997 door de UNESCO op de Wereld erfgoedlijst geplaatst.

Pontonbrug

De Koningin Emma pontonbrug, in de volksmond Pontjesbrug, drijft op de St Anna Baai, de waterweg die Willemstad in tweeën deelt. Omdat vrachtschepen en olietankers de tocht door de St Anna Baai van en naar de haven moeten maken is de kans groot dat u tijdens uw verblijf een paar maal getuige bent van het wegdraaien van deze bootbrug. U begrijpt dan meteen waarom die liefkozend ook wel Swinging Lady wordt genoemd. Als deze brug opengedraaid is kunt u als voetganger alleen nog met één van de veerpontjes naar de overkant komen.

Fort Amsterdam

Fort Amsterdam is het voormalige hoofdkwartier van de directeur van de WIC ( West Indische Compagnie ) en moest het de stad beschermen tegen indringers. Nu is het Fort in gebruik als overheidskantoor. Fort Amsterdam staat ook op de Wereld erfgoedlijst van UNESCO. De Trolly Train Tour vertrekt vanaf Fort Amsterdam in Willemstad. Onder leiding van een gids doet dit mini-treintje de historische plaatsen van Punda en de monumenten van Scharloo en Pietermaai aan.

Andere bezienswaardigheden

Meer bezienswaardigheden op Curaçao:

Foto’s van Historisch Centrum Willemstad

Ligging