Musea

In Willemstad is een scala van musea te bezichtigen. Deze zijn veelal in gerestaureerde historische panden gevestigd. Een aantal musea is door vermogende families opgericht

Het Maritiem Museum is gevestigd in een herenhuis uit 1729 schuin tegenover de Floating Market in Willemstad. Antieke miniaturen, 17e eeuwse scheepsmodellen en zeekaarten uit de jaren 1500 zijn te bewonderen. Het museum geeft ook rondleidingen door de haven en heeft een eigen veerdienst die onder andere passagiers van cruiseschepen ophaalt.

In de wijk Otrabanda ligt het uit 1853 daterende militair hospitaal waarin het Curaçao Museum is ondergebracht. De collectie bestaat uit oude kaarten en archeologische vondsten van de vroegere Indiaanse bewoners. Ook de cockpit van het eerste KLM toestel De Snip, dat in 1934 van Amsterdam naar Curaçao vloog is te zien.

Oudste gebouw

In het gerestaureerde, oudste gebouw (1693) van de wijk Punda is het Post(zegel)museum gevestigd. Naaste eerste emissies van de Curaçaose postzegels en een complete collectie van de Nederlandse Antillen wordt een paar maal per jaar een speciale expositie ingericht.

Museumcomplex Kura Hulanda ligt in de wijk Otrabanda nabij de Emmabrug. Dit antropologisch museum bestaat uit een vijftiental gebouwen waarin de overzichtelijke kroniek wordt gegeven van de oorsprong van de mens, de Afrikaanse slavenhandel op Curaçao, Mesopotamische relikwieën en Antilliaanse kunst.

Andere bezienswaardigheden

Meer bezienswaardigheden op Curaçao:

Foto’s van Musea

Ligging