Kleine juwelen

Op Curaçao zijn vele kleine bezienswaardigheden die de moeite van een bezoekje waard zijn zoals de Tafelberg, de drie heuvelspitsen van de Drie Gebroeders en een flamingokolonie.

Bandariba is het oostelijke deel van het eiland. Meer dan 70% van dit gebied is in handen van één familie en daardoor slechts gedeeltelijk toegankelijk. Dit deel van het eiland is platter en lager maar het wordt gebroken door de 196 meter hoge platte Tafelberg in Santa Barbara.

Ten westen van Willemstad liggen drie spitse heuvels die de Drie Gebroeders worden genoemd. Het zijn overblijfselen van een koraalrif dat tenminste drie miljoen jaar geleden is gevormd en door vulkanische activiteit ver boven zeeniveau is gekomen.

Zoutpannen

In Sint Willibrordus, het meest westelijke dorp van Banda Abou liggen zoutpannen die in de 17e eeuw bewerkt zijn door slaven van de West Indische Compagnie (WIC). De nu ongebruikte zoutmeren huisvesten enkele flamingokolonies. Nabij het dorp ligt het landhuis Jan Kock. Van dit oudste, fraai gerestaureerde landhuis op Curaçao, wordt gezegd dat het spookt. Op het terras heeft u een mooi uitzicht over de zoutpannen en de daar foeragerende roze flamingo's.

Andere bezienswaardigheden

Meer bezienswaardigheden op Curaçao:

Foto’s van Kleine juwelen

Ligging