Natuurparken

Verspreid over het eiland zijn vele natuurparken te vinden. In het noorden ligt Nationaal Park Christoffel, het grootste natuurgebied, dat is ontstaan door samenvoeging van oude plantages

Rondom de 375 meter hoge Christoffelberg ligt, in het noordwestelijkste deel van Curaçao het Nationaal Park Christoffel. In dit grootste nationale park van Curaçao gedijt een groot aantal lokale vogels en planten, zoals de Palabrua, (een zeldzame schuur-uil), het witstaart hert en wilde orchideeën. Hiernaast zijn ook resten van koloniale plantagegebouwen, slavenhuisje, putten en dammen te bezichtigen.

In het park zijn verschillende wandelroutes uitgezet die zowel families met (kleine) kinderen als de Vierdaagse liefhebbers bedienen. Het letterlijke hoogtepunt voor de fitte wandelaar is de klim naar de top van de Christoffelberg. Vanwege de warmte wordt aangeraden deze wandeling in de ochtenduren te doen, hoofdbedekking en goed schoeisel te dragen, zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te smeren en voldoende drinkwater mee te nemen. Door het park loopt ook een beperkt aantal wegen waarop de gemotoriseerde toerist langs de meest interessante plekken wordt gevoerd.

Park Hofi Pastor

Iets ten zuiden van het Christoffelpark ligt Hòfi Pastor. Dit park wordt vaak gebruikt om te picknicken onder de oude mango-, en kapokbomen. Hòfi Pastor is voor iedereen toegankelijk en de wandelpaden zijn goed begaanbaar, ook in een rolstoel.

Shete Boka Park

In de noordwestpunt van Curaçao ligt het Shete Boka Park. Het is bekend als nestgebied van zeeschildpadden en door de (veel gefotografeerde) woest op de kust beukende golven. Onder begeleiding van een parkbeheerder mag het strand met de schildpadnesten worden bezocht. Een tweetal verschillende routes is mogelijk: de ‘Boka Pistol trail’ en de ‘Boka Wandomi trail’. Het zijn ongeveer een uur durende wandelingen door een ruig gebied dus stevige schoenen worden aangeraden. Ook mountainbiken en paardrijden is hier populair.

Andere bezienswaardigheden

Meer bezienswaardigheden op Curaçao:

Foto’s van Natuurparken

Ligging