Entertainment op Curaçao

Op Curaçao, het tropisch eiland met parelwitte stranden en wuivende palmbomen in een azuurblauwe oceaan is het hele jaar door veel te beleven.

Dierentuinen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op de voormalige plantage Cas Córà in Willemstad ligt Parke Tropikal Zoo. Dit is een kleine maar volwaardige dierentuin waarin ook bijzondere Caribische planten te bewonderen zijn. Het naastgelegen natuur- en milieucentrum heeft twee speeltuinen en een kinderboerderij. In de Curaçaose struisvogelkwekerij, ten westen van Willemstad wordt elk uur een Safaritour verzorgd en uitleg gegeven over het wel en wee van deze loopvogel.

Waterparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het Curaçao Sea-Aquarium aan de zuidkant van Willemstad pompt vanuit zee continu vers water de aquaria in. Dagelijks worden shows met zeezoogdieren gegeven. Onder begeleiding van een instructeur mogen de bezoekers de zeeleeuwen en dolfijnen aanraken.

Een aparte ervaring is een bezoek aan Dolphin Academy en Animal Encounters. Onder deskundige leiding snorkelt en duikt u tussen dolfijnen, roggen en schildpadden. Samen met de instructeurs van de Academy mogen bezoekers ook haaien voeren.

Het Curaçao Marine Underwater Park heeft een oppervlakte van 600 hectare en ligt aan de oostpunt van het eiland. Het park staat model voor de riffen van Curaçao en is bekend om zijn biologische variatie. Duikers en snorkelaars uit de hele wereld treffen elkaar hier.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Musea

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In de wijk Otrabanda ligt het uit 1853 daterende militair hospitaal waarin het Curaçao Museum is ondergebracht. De collectie bestaat uit oude kaarten en archeologische vondsten van de vroegere Indiaanse bewoners. Ook de cockpit van het eerste KLM toestel De Snip, dat in 1934 van Amsterdam naar Curaçao vloog is te zien.

Het Maritiem Museum is gevestigd in een herenhuis uit 1729 schuin tegenover de Floating Market in Willemstad. Antieke miniaturen, 17e eeuwse scheepsmodellen en zeekaarten uit de jaren 1500 zijn te bewonderen. Het museum geeft ook rondleidingen door de haven en heeft een eigen veerdienst die onder andere passagiers van cruiseschepen ophaalt.

In het gerestaureerde, oudste gebouw (1693) van de wijk Punda is het Post(zegel)museum gevestigd. Naaste eerste emissies van de Curaçaose postzegels en een complete collectie van de Nederlandse Antillen wordt een paar maal per jaar een speciale expositie ingericht.

Museumcomplex Kura Hulanda ligt in de wijk Otrabanda nabij de Emmabrug. Dit antropologisch museum bestaat uit een vijftiental gebouwen waarin de overzichtelijke kroniek wordt gegeven van de oorsprong van de mens, de Afrikaanse slavenhandel op Curaçao, Mesopotamische relikwieën en Antilliaanse kunst.