Evenementen op Curaçao

De bevolking van Curaçao vermaakt zich met de voorbereiding en uitvoering van diverse lokale en kerkelijke feesten als het Carnaval.

Carnaval

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het grootste jaarlijkse evenement op Curaçao is het Carnaval. Maandenlange voorbereidingen gaan hieraan vooraf waarbij flink wat Antilliaanse guldens gemoeid zijn. Het carnaval van Curaçao is een grote toeristische trekpleister geworden.

Volksfeesten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een nieuwe toeristische attractie is Seu. Dit oogstfeest wordt sinds enkele jaren rond Pasen gevierd. Een kleurrijke optocht van eilandbewoners in folkloristische kostuums trekt door de straten van Punda en Otrabanda, begeleidt door de uit Bonaire overgewaaide oogstmuziek, de Simadan.

Festivals

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Muziek speelt in al haar facetten een grote rol in het Caribische leven. In mei is er het grote Curaçao Jazz Festival en eind augustus het Curaçao Salsa Festival.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Sportevenementen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het gehele jaar door worden sportieve gebeurtenissen, zoals triatlonwedstrijden, mountainbikewedstrijden, hardlopen en een competitie diepzeevissen georganiseerd. Jaarlijks worden tenminste twee grote zeilwedstrijden gevaren. In januari de tweedaagse Heineken Curaçao Zeilregatta en in april in Boka St. Michel de Sami Sail Regatta. Tijdens deze zeilevenementen zijn er viswedstrijden en wordt ook aandacht besteedt aan het kitesurfen en waterskien. Wielren wereldtoppers komen ter afsluiting van het wielerseizoen in november graag naar de traditionele Amstel-Curaçao Race.