Ontspanning op Curaçao

Het toerisme zit op Curaçao in de lift. Aan de buitengaatse baaien van Willemstad leggen regelmatig gigantische cruiseschepen aan, die ieder meer dan 2000 dagtoeristen naar het eiland brengen.

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Willemstad heeft het grootste winkelaanbod van Curaçao. Het Promenade winkelcentrum heeft moderne winkels op nog geen tien minuten loopafstand van de hotels aan Piscadera Bay, het Jan Thiel-strand en de cruiseterminal. Kleding, schoenen, parfum en sierraden zijn in overvloed te koop.

Aan weerszijden van de Sint Annabaai liggen Punda en Otrobanda. Beide wijken hebben een Breedestraat. Deze winkelstraten zijn auto-vrij en druk. Hier doen veel toeristen en passagiers van de cruiseschepen hun vakantie-inkopen.

Kuuroorden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wie zich tijdens een verblijf op Curaçao wil laten verwennen, kan terecht in een tiental SPA wellnessoorden die doorgaans in de luxere hotels te vinden zijn.

Natuurparken

Bron: Lswarte, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Rondom de 375 meter hoge Christoffelberg ligt, in het noordwestelijkste deel van Curaçao het Christoffelpark. Dit grootste nationale park van Curaçao gedijt een groot aantal lokale vogels en planten, zoals de Palabrua, (een zeldzame schuur- uil), het witstaart hert en wilde orchideeën. In het park zijn verschillende wandelroutes uitgezet met als hoogtepunt de klim naar de top van de Christoffelberg. Vanwege de warmte wordt aangeraden deze wandeling in de ochtenduren te doen, hoofdbedekking en goed schoeisel te dragen, zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te smeren en voldoende drinkwater mee te nemen. U kunt ook met de auto een aantal mooie plekken bezoeken.

Langs de weg naar Westpunt ligt nabij het dorp BarberHofi Pastor Park’; de boomgaard van pastoor Park. In dit nationale park staat de reusachtige Kapokboom die vier eeuwen oud is en waarvan de massieve wortels hoog boven de grond liggen. Met wat goede wil kan Barber het centrum van Bandabou worden genoemd. Het plaatsje zelf is weinig aantrekkelijk, maar in en om Barber zijn naast een mooie, eenvoudige kerk enkele bezienswaardigheden zoals het mooi gerestaureerde Landhuis Ascencion wat nu een vormingscentrum van de marine is.

In de noordwestpunt van Curaçao ligt het Shete Boka Park. Het is onder andere bekend als nestgebied van zeeschildpadden en de woest op de kust beukende golven. Onder begeleiding van een parkbeheerder mag het strand met de schildpadnesten worden bezocht. Het gebied is erg ruig dus stevige schoenen worden aangeraden. Ook mountainbiken en paardrijden is hier populair.

Een bezoek aan kruidentuin Den Paradera in het verre zuidwesten van het eiland is de moeite waard. Dinah Veeris, de kruidenvrouw van Curaçao, verzamelt vanaf de 80-er jaren onder andere bij oudere eilandgenoten kennis van (lokale) kruiden en de (medicinale) werking ervan. Rondleidingen alleen na afspraak. In de winkel bij de kruidentuin zijn haar recepten te koop.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wandeltochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Curaçao heeft veel paden waarvan een groot deel zelden wordt bewandeld. Al wandelend kunt u genieten van het buitenleven en de prachtige, wisselende natuur als de ruige noordelijke kust of de schaduw van de bomen in het zuiden. Aanbevelenswaardig is ook een wandeltocht rond een Salina (zoutpan) waar flamingokolonies verblijven. Aan de Punda kant vlakbij de Pontjesbrug is een openlucht kantoortje waar informatie is in te winnen over al dan niet begeleide wandeltochten. Uitgebreide wandelinfo vindt u op Hiking Curaçao.

Fietstochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Curaçao heeft een ruig en wisselend geaccidenteerd landschap waar zowel toerfietsers als mountainbikers zich in hun element voelen. U kunt er zelf op uittrekken, maar een georganiseerde fietstocht onder leiding van een gids is op diverse plaatsen mogelijk. Op het eiland zijn vele fietsverhuurbedrijven. Meer informatie over fietsen op Curaçao leest u op Cycling Cuacao.