Stranden van Curaçao

Langs de vele zuidelijke- en westelijke stranden van Curaçao is de zee rustig, het water helder en aangenaam warm. Het zijn veilige plekken om te zwemmen maar soms is het oppassen met kleine kinderen.

Kontiki Beach

Bron: User:Acdx, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Kontiki Beach ligt bij het National Underwater Park op de oostpunt van Curaçao. Het strand wordt beschermd door een golfbreker en daardoor een ideale plek voor kinderen die langs het water willen spelen. Het strand heeft douches, parasols, ligstoelen, winkeltjes, een bar en een restaurant.

Mambo Beach

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Mambo Beach aan de zuidkant van Curaçao is het langste strand van het eiland. Op dit strand staat de strandtent Mambo Beach waar regelmatig (Nederlandse) artiesten optreden. Strandbedden met kussens en parasols zijn te huur.

Caracas Baai

Bron: HdeK, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Aan het Spaanse Water bij National Underwater Park, ligt het strand van de Caracas Baai. De golfslag kan hier soms wat onrustig zijn, maar is wel geschikt voor diverse watersporten. Vooral onder snorkelaars is dit strand erg populair.

Jan Thielbaai

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het strand van Jan Thiel ligt langs een woonwijk in het oosten van Willemstad. Hoewel het geen zandstrand is, maar een betonnen bak met een harde ondergrond, is het strand geschikt voor kinderen. In de weekenden komen hier veel eilandbewoners recreëren. Door de waterspeelplaats op dit strand is het vooral populair bij gezinnen met (kleine) kinderen.

Playa Cas Abao

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Cas Abao heeft een wit zandstrand, een heldere zee en wuivende palmbomen. Het is bij toeristen en de lokale bevolking populair. Het strand wordt in de volksmond ook wel Bon Bini Beach genoemd omdat dit de locatie was voor een televisieserie. Op het strand zijn voldoende faciliteiten zoals een bar/ restaurant, douches en toiletgebouw, een massagesalon en een duikwinkel.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Playa Kalki

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Aan de uiterste Westpunt van het eiland ligt een klein koraalstrand dat vanwege de mooie duiklocatie ook wel Alice in Wonderland wordt genoemd. Om het strand te bereiken moet men via een steile betonnen trap naar beneden.

Playa Jeremi

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Deze kleine baai kan het best laat op de dag worden bezocht omdat hier maar weinig schaduw te vinden is. Vooral de zonsondergang is hier bijzonder omdat het licht van de ondergaande zon door de aanwezigheid van de hoge rotswanden mooie schaduweffecten geeft. Onregelmatig, steil uitgehakte, treden in de rotswand leiden de bezoeker vanaf de parkeerplaats naar het strand. Op het strand zijn verder geen faciliteiten.

Sea Aquarium Beach

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Sea Aquarium Beach is een rustig strand met kalme zee, wuivende palmen en wit zand. Tijdens het weekend is het hier druk. Men komt hier om te kijken en gezien te worden. Topless zonnebaden is toegestaan. Op het strand zijn voldoende faciliteiten zoals ligstoelen, parasols, een bar/ restaurant, douches, toiletgebouw en alles voor de watersporter.

Strand op Klein Curaçao

Bron: Mingo Hagen, CC-BY-2.0, Wikimedia Commons

Op 10 km ten oosten van Curaçao ligt het drie km² groot, onbewoond rotseiland Klein Curaçao. Het eiland heeft witte zandstranden, kristalhelder water en een schitterend koraalrif. Drie keer per week vaart vanuit Fisherman's Pier in Willemstad een boot met maximaal 60 personen naar dit eiland.

Kokomo Beach

Bron: Kokomo Beach

Kokomo Beach is gevestigd aan de prachtige, natuurlijke Vaersenbaai. De zee is uitermate geschikt voor zowel beginnende als gevorderde snorkelaars en duikers. De toegang tot Kokomo is gratis, wel wordt een klein bedrag gevraagd voor het gebruik van een strandbedje. Het restaurant en de toiletten zijn toegankelijk voor mindervaliden en de parkeerplaats is beveiligd.