Sport op Curaçao

Het tropische eiland is een paradijs voor (onder)watersporters, wandelaars, fietsers en mountainbikers. Voor vrijwel alle ander sporten zijn op Curaçao ook voldoende faciliteiten.

Surfen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het heldere water, de aangename temperaturen en constante passaatwind maken windsurfen op Curaçao tot een geweldige belevenis. Langs de kust zijn diverse surfspots waar zowel beginners als gevorderden hun plek vinden. Bekende surfgebieden met een surfschool: Het Spaanse Water ten zuidoosten van Willemstad en de Caracas- en de Jan Thielbaai in de buurt van Willemstad.

Golf

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Curaçao heeft twee volwaardige 18 holes golfbanen. De Hyatt Regency Curaçao Golf Resort ligt ten zuidwesten van Willemstad aan het Spaanse water. De AAA-championship course van het Blue Bay Golf en Beach Resort is een par 72 baan en ligt op 10 minuten afstand van vliegveld Hato. De banen zijn toegankelijk voor iedereen met tenminste een golfvaardigheidsbewijs.

Duiken en snorkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Rondom het gehele eiland ligt een koraalrif van circa 128 kilometer lengte. Met een gemiddeld onderwaterzicht van 25 tot 40 meter heeft Curaçao één van de meest heldere wateren in het Caribische gebied. Op het eiland zijn 65 duiklocaties in 40 verschillende gebieden. De onderwaterwereld van Curaçao is geschikt voor alle vormen van duiken, zowel vanaf de kust als een boot. Ook wrakduiken is mogelijk, bijvoorbeeld naar de Superior Producer, die pal naast de cruiseterminal op een diepte tot 30 meter ligt. Curaçao behoort tot de top tien duikplekken van het Caribische gebied.

Fietsen en mountainbiken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Curaçao worden steeds meer fiets- en mountainbiketrips aangeboden. De wegen hebben geen aparte fietspaden en het lokale verkeer is niet gewend aan fietsers op de weg. Houdt rekening met de brandende zon, speciaal tussen 11 en 15 uur. Goede moutainbikepaden zijn in de ruige natuur niet gemakkelijk te vinden. De kans op lekke banden is door de vele dorenstruiken groot. Verspreid over het eiland zijn diverse fietsverhuurbedrijven te vinden.

Tennis en squash

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De meeste grote hotels en appartementencomplexen op Curaçao beschikken over één of meerdere tennis-, en squashbanen. Daarnaast kunnen balletjes geslagen worden op tennisclubs van RCC, Racing Club Curaçao in Willemstad en Sport en Country Club ten oosten van Willemstad.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Paardrijden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanuit Rancho Alegre aan de Sint Michiels Baai in Willemstad en Manege SHC ten westen van Willemstad, kunt u onder begeleiding paardrijtoeren maken. Deze tochten voeren door cactusvelden, fruitboomgaarden en langs fraaie vergezichten.

Watersporten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Naast surfen, duiken en snorkelen kunt u op Curaçao diverse andere watersporten beoefenen. In Willemstad en op meerdere plaatsen aan de kust zijn kajakken, wakeboarden, kneeboarden, jetski's en ook zeilboten in alle soorten en maten te huur. Langs de zuidwestkust zijn mooie kanotochten over zee te maken. Onder begeleiding van een gids peddelt u van baai naar baai. Op veel stranden is het mogelijk te waterskiën of een rit op een bananaboat, waterscooter of waterfiets te maken.

Zeilen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Door de altijd aanwezige noordoost passaatwind en het heldere zicht is zeilen een veel beoefende watersport op Curaçao. Het centrum van de zeilsport op Curaçao is Het Spaanse Water ten zuidwesten van Willemstad. In de hoofdstad zelf en op meerdere plaatsen langs de kust worden zeilexcursies aangeboden. Zeilliefhebbers kunnen het gehele jaar door zeilboten in alle soorten en maten huren. U heeft dan wel een vaarbewijs nodig.

Vissen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Langs de gehele kust van kunt u vissen op zwaardvissen, baracuda's, blue marlins, tonijnen en kingfishes. De Curaçao Yacht Club verzorgt vanuit Willemstad dagtrips naar open zee.

Zwemmen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Door het tropische klimaat kunt u op Curaçao elke dag van het jaar genieten van strand en zee. Aan de zuidelijke- en westelijke kusten van het eiland is de zee rustig en niet gevaarlijk. De noordoostelijke kusten zijn daarentegen zeer ruw en gevaarlijk. Zwemmen is hier praktisch onmogelijk. Als u in zee gaat zwemmen is het wel oppassen voor het Portugese oorlogsschip, een op een kwal lijkende groep poliepen, die zeer lange tentakels hebben en bij aanraking gif inspuiten, wat pijnlijk en soms gevaarlijk kan zijn.