Excursies op Curaçao

Curaçao heeft voor elk wat wils. Boottochten, helikoptervluchten, jeepsafari’s, zwemmen met dolfijnen en haaien voeren, behoren tot de grootste attracties van het eiland.

Boottochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Willemstad liggen diverse rondvaartboten voor een tocht door de haven en daarbuiten. Ook vanuit de Santa Martha Baai in Soto vertrekken bootexcursies om bruinvissen, potvissen, schildpadden en dolfijnen van dichtbij te bekijken. Iedere dag vertrekt vanuit Willemstad de Seaworld Explorer, een state-of-the-art semionderzeeër met grote onderwatercabines, waarin u zich in een reuzenaquarium waant. Als het schip onderweg enige tijd voor anker gaat, kunt u tussen duizenden kleurrijke vissen zwemmen. Nadere informatie krijgt u bij de toeristenbureaus op Curaçao.

Jeepsafari

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tijdens een georganiseerde jeepsafari rijdt u in groepjes door de ruigere gebieden langs de kust en over stoffige wegen naar bezienswaardigheden, bijvoorbeeld de grotten van Kueba di Brua of dwars door natuurpark Christoffel. Kijk voor meer informatie over jeepsafari's op Curaçao Actief.

Helikoptervluchten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Met Blue Skies Adventure kunt u in een helikopter vanuit Willemstad een aantal vliegroutes over Curaçao over Curaçao maken. De prijzen variëren per route en het aantal passagiers.

Eilandtour per bus

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Trips Tour in Willemstad verzorgt diverse busreizen over het eiland. In moderne touringcars, voorzien van airco, rijdt u onder begeleiding van een gids, comfortabel de Landhuizen en Cultuurtour, de Oost-West Eilandtour of een Stadstour door Willemstad. Na aanmelding wordt u opgehaald bij uw hotel of appartement.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Zwemmen met dolfijnen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Onder begeleiding van ervaren instructeurs kunt u bij de Dolphin Academy aan de Jan Thielbaai,, deze dieren aaien en met ze zwemmen of duiken. Ook leert u de dolfijnen verschillende signalen te geven waarna ze voor u zingen, zwaaien en draaien. Op het eind is de dorsalride waarbij u, de rugvinnen van twee dolfijnen vasthoudend, als een speer door het water wordt getrokken. De minimum leeftijd hiervoor is 8 jaar en de minimum lengte 1.30 meter.

Haaien voeren

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Duikers en snorkelaars kunnen in een speciaal bassin van het Curaçao Sea Aquarium haaien voeren. De haaien zitten achter een plexiglaswand met daarin gaten waar het aas doorgestoken moet worden. De onderwaterwereld is ook te bekijken vanuit een kleine duikboot of lopende langs de vele kleinere aquaria.